Előadás

2022.10.03. 19:21

A Lovasíjász látogatott a Léleképítőre

A fegyelem, az önfegyelem mintaképe. Ezzel az elismerő minősítéssel mutatta be a Léleképítő sorozat újabb állomásának vendégét dr. Tóth Csaba Attila házigazda és műsorvezető.

Szeri Árpád

Kassai Lajos Lovasíjász a Léleképítőn tartott előadást (Fotó: M. K.)

A Szekszárdi Garay János Gimnázium dísztermében a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatásával zajló rendezvényen a Magyar Örökség díjas Kassai Lajos, a Lovasíjász tartott előadást Hagyomány és modernitás címmel. 

A jelenlegi gazdasági gondokról szólva elmondta: személy szerint emlékszik a hatvanas évekre, a nehézségekre, amikor éppen bevezették a villanyt, az emberek lavórban mosakodtak, és nem volt vízöblítéses angol vécé. Kassai Lajos úgy látta, hogy ezek az idők visszajönnek, azon egyszerű oknál fogva, hogy a jelenlegi életmód fenntarthatatlan, például azért, mert kifogyunk az energiahordozókból. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a hatvanas években egyszerűen éltek, de mégsem érezte szegénynek magát.

Az előadásról hamarosan bővebb tudósítással jelentkezünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában