Filmajánló

2022.10.31. 16:23

Egy kultikus mozi a kilencvenes évekből

Az uzsorás Chili Palmer (John Travolta) egy igazi verőlegény, gengszter és behajtó, akinek mindene megvan, mégis hiányzik az alázat a munkája iránt.

Gazsó Rita

Fotó: Shutterstock

Emiatt és persze egy kisebb bajusz-összeakasztás okán el is határozza, hogy Miamiból Los Angelesbe utazik, ahol úgy dönt, kipróbálja magát producerként. A ZS kategóriás filmek producerének, Harry Zimmnek (Gene Hackmann) a személyében megfelelő társra talál és ketten együtt tényleg elkezdik összehozni a mozit. Ám nemcsak a showbiznisz labirintusában nehéz eligazodni, a régi haverokkal is akad egy kis probléma. Egy korábbi ügy miatt egy maffiafőnök kezdi üldözni Chilit, akinek nem éppen kedvesek a szándékai, valamint rengeteg filmes és alvilági rosszarcú is tiszteletét teszi a kevésbé rózsás casting és forgatás alatt.

Barry Sonnenfeld rendező alkotása, a Szóljatok a köpcösnek a '90-es évek sikerfilmje volt, amelyet gyakran hasonlítanak a korszak másik közönségkedvencéhez, a Ponyvaregényhez. Sikere nem véletlen: egy rendkívül ügyes és stílusos mozi mind a mai napig, amin kevésbé fogott az idő vasfoga. Jó sztori, eszméletlen beszólások, találó karakterek, zseniális színészi alakítások jellemzik a filmet. Nem véletlenül hozott Travoltának egy Golden Globe díjat. Maga a sztori kellemesen tekervényes, szórakoztató, többedszerre is élvezhető és ma este véletlenül meg is nézhetjük.

Szóljatok a köpcösnek! – hétfő, 18.50 Filmcafe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában