Hagyományőrzés

2022.10.09. 11:56

Győrfi Attila egyesületi elnök elismerésben részesült

Győrfi Attila, a Katonai Hagyományőrző, Hadisírgondozó Kulturális Egyesület elnöke elismerést vehetett át október elsején Kajdacson.

Farkas Eszter

Fotó: Mártonfai Dénes

– Az egyesületünk célul tűzte ki, hogy minden évben hadisírokat kutasson fel Tolna megyében. Ezek közül a rosszabb állapotúakat szeretnénk helyrehozni. Ebben a munkában Rácz László ezredes van a segítségünkre. A kitüntetés, amit nemrégiben átvettem, nemcsak saját érdemem, az egész egyesület munkája benne van – tájékoztatta lapunkat Győrfi Attila.

Összesen négy első és második világháborús sírt állítottak eddig helyre három településen: Lengyelen, Nagydorogon és idén Kajdacson. Az elnök elmondása szerint a tagok és civil segítők áldozatos munkájával, közreműködésével újulnak meg a síremlékek. Győrfi Attila munkája mellett tizenhárom éve rendezi a Lánglovagok és Hagyományőrzők napját Bonyhádon. Országszerte évente harminc ilyen rendezvényen vesz részt, ahol a katonai emlékműveket minden esetben letakarítják és megkoszorúzzák.

– Helyben a bonyhádi önkormányzat minden évben támogatja a Lánglovagok és Katonai Hagyományőrzők napját, amiért nagyon hálásak vagyunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában