Pozitivitás című kiállítás

2022.10.21. 10:20

Képei a világ keserűségét hivatottak megszelídíteni

Kovács Tibor szekszárdi festőművész Pozitivitás című kiállítása nyílt meg október 17-én, hétfőn a Tamási Áron Művelődési Központban, Tapolcán.

Farkas Eszter

Kovács Tibor festőművész közel négy évtizede fest (Beküldött fotó)

– A kiállítás nagyon színes, nagyon impozáns. Kovács Tibor festőművésszel már 2019-ben felvettük a  kapcsolatot, azonban a járvány miatt csak most, októberben tudtuk megrendezni a tárlatot, amely november 4-ig lesz megtekinthető. A megnyitón az intézményvezető, Barczáné Tóth Boglárka köszöntötte a jelenlévőket és Őri Jenő működött közre zongorán – tájékoztatta lapunkat Dégi Alexandra kulturális szervező.

Beküldött fotó

Kovács Tibor lapunknak elmondta, közel négy évtizede fest és alkot. Jelenlegi tárlatán tizennyolc olajfestménye látható, amelyek, ahogy a kiállítás címe is sugallja, pozitív téma köré csoportosulnak. – Losonci professzor volt a mentorom, aki több kiállításomat is megnyitotta és az egyik ilyen alkalommal, úgy tíz évvel ezelőtt azt mondta, a világban rengeteg negatívumot lát maga körül az ember, de a képeim ezzel a gondolattal szembe mennek, és mind színeikben, mind formavilágukban pozitív érzelmi indíttatást sugallnak, a világ keserűségét hivatottak megszelídíteni. Úgy gondolom, ez 2022 őszén roppantul aktuálissá vált – emelte ki a festőművész. – A tárlat képeit igyekeztem úgy összeválogatni, hogy ehhez a témához passzoljanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában