TérZene

2022.10.06. 18:40

Véget értek a kültéri koncertek

A Capriccio Wind Trio tagjai adtak koncertet szerda délután Pakson, az Atom téren.

Gazsó Rita

A Capriccio Wind Trio tagjai adtak koncertet szerda délután Pakson. (Fotó: M. Gy.)

A Capriccio Wind Trio tagjai, vagyis a Szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola művésztanárai: Töttős-Erős Edina fuvolán, Kolozsvári-Kiss Kata Diána klarinéton, Kolozsvári Gábor pedig harsonán adtak koncertet szerda délután Pakson, az Atom téren. A nem mindennapi hangszer-összeállítás a fúvós hangszerek sokoldalúságát volt hivatott bemutatni, repertoárjukban főként klasszikus zenei átiratok szerepeltek. Ezzel véget értek az idei Tér Zene sorozat külső helyszíni koncertjei Pakson.

Az időjárás miatt lezárult a Tér Zene második szezonja – ismertette Ruff Ferenc, a paksi önkormányzat külkapcsolati, ifjúsági, és rendezvényszervezési referense, aki ennek apropóján elmondta, hogy művészileg kiváló volt a felhozatal, idén is olyan zenészek érkeztek, akik az országban a legjobbak, és a nézők is egyre nagyobb számban érkeznek. A helyiek immár egyre többen ismerik a műsort és, hogy éppen hol zajlik koncert, ami nagyon jó hír – fogalmazott.

Miként jelezte, a sorozat közkedvelt eseményei advent idejére a tervek szerint két koncert erejéig visszatérnek egy időre, de valószínűleg immár zárt helyen, várhatóan az evangélikus templomban lehet majd megtekinteni a műsorokat – közölte a szervező. Ruff Ferenc tájékoztatása szerint az évad, hasonlóan színvonalas programokkal, áprilisban folytatódik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában