Irodalom

2022.11.06. 13:46

A határon túlról is érkeztek pályaművek

Minden eddiginél több munka érkezett az Illyés Gyula Megyei Könyvtár idei, immár negyedik alkalommal meghirdetett irodalmi pályázatára. Nemcsak hazai, hanem határon túli, például Romániában, Szlovákiában és az Egyesült Államokban élő személyek is neveztek műveikkel.

Szeri Árpád

Liebhauser János köszöntötte a közönséget a díjátadó rendezvényen. Beküldött kép.

Az Illyés 120  című kiírás négy kategóriában adott lehetőséget a jelentkezőknek tehetségük bizonyítására. A Csötönyi László, Dicső Zsolt, Gacsályi József, Mészáros Ferenc és Ódor János alkotta zsűri nem kevesebb, mint százharminckilenc pályaművet tekintett át a szükséges gondossággal. 

Liebhauser János, az intézmény igazgatója lapunknak elmondta: a nagy érdeklődés – jóllehet díjként mindössze oklevelet és a nyertes művek közzétételét ígérhették – a szervezők minden várakozását felülmúlta. Ez is bizonyíték arra, hogy Illyés Gyula személye és munkássága ma is erőteljes ihlető erővel bír.

Az eredményhirdetés szerdán zajlott le a könyvtár médiatermében. Mese kategóriában első helyezést ért el Bechtel Helga, a novella műfajában Csepregi Horváth Dóra végzett az élen, a regényrészletet közlők mezőnyében Labancz Eszter Csenge vitte el a pálmát, a versek szerzői közül pedig Iochom Zsolt állhatott fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára. 

A négy kategória nyertes pályaműveit Rubányi Anita  és Horgász Dezső előadóművészek tolmácsolták a közönségnek. Az aranyérmes szerzeményeket honlapján teszi közzé a megyei könyvtár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában