Meglepetéssel is készültek

2022.12.03. 11:50

A koncert hozzájárult ahhoz, hogy a közönség érzelmileg feltöltődve készüljön az ünnepekre

Adventi Hangverseny fogadta a hálás közönséget hétfőn 18 órától a Művészetek Házában.

Sz. Á.

Fotó: Makovics Kornél

A publikumot illető jelző teljes mértékben indokolt, hiszen telt ház tapsolt a fellépő művészeknek, azaz a Szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola tanárainak. Az ünnepi ráhangolódás jegyében tartott díjmentes koncerten a zeneirodalom különböző korszakaiból csendültek fel szóló- és kamaraművek. 

Kovács Zsolt (trombita), Höninger Balázs (trombita), Kolozsvári Gábor (harsona) és Höninger Zoltán (harsona) Hidas Frigyes Quartettino I. V. tételét adta elő. Koós Zoltán (vibrafon) Bach a-moll hegedű-szólószonátáját mutatta be. Lászlók Éva és Tóth Mónika (gitár) Joseph-Hector Fiocco Allegro című opuszával aratott sikert. Ágostonné Béres Kornélia (fuvola) és Lozsányi Tamás (orgona) Wolf­gang Amadeus Mozart C-dúr Andante című művét szólaltatta meg. 

Kovács-Buzás Márta (hegedű) és Laki János (zongora) Fritz Kreisler Tempo di Minuetto című kompozícióját játszotta. Kolozsvári Gábor és Laki János Leopold Mozart D-dúr concerto I. és II. tételével is megörvendeztette a publikumot. Pintér Gabriella (ének) és Lozsányi Tamás (orgona, zongora) együtt mutatta be Wolf­gang Amadeus Mozart Tu virginum corona – Exsultate, jubilate 2. tételét, majd később Britten The Nurse’s Song című művét is.

Töttős-Erős Edina (fuvola) és Laki János Carl Reinecke Ballade című darabját adta elő. Kolozsvári-Kiss Kata Diána (klarinét) és Lozsányi Tamás (zongora) duója révén csendült fel Camille Saint-­Saens zeneszerzőtől a Sonate I. tétel Op. 167. Ezután Liszt Ferenc E-dúr legendája hangzott el Laki János tolmácsolásában.

Az est zárása egy meglepetés műsorszám volt. A zeneiskola tanárainak alkalmi kórusa két művet adott elő. A csapat elsőként Johannes Brahms Síró éji csend, majd Farkas Ferenc Áldott éj című szerzeményét énekelte el. Ágostonné Béres Kornélia tagintézmény-vezető lapunknak adott értékelésében így fogalmazott: – A koncert hozzájárult ahhoz, hogy a közönség érzelmileg feltöltődve készülhessen az elkövetkező hetekben az ünnepekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában