Választás

2023.02.25. 12:00

Szerelem vagy társadalmi rang?

A Szerelmünk lapjai című amerikai romantikus filmet tizenkilenc évvel ezelőtt forgatták.

M. I.

Rachel McAdams, a film egyik főszereplője

Forrás: Shutterstock

Szerintem a legtöbben már legalább kétszer láttuk, de ez az a film, ami még sokadszorra is könnyet csal a szemünkbe. Allie és Noah tizenévesek, amikor találkoznak, az első pillanattól kezdve rokonszenveznek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útjai elválnak egymástól.

Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek. A két főszereplőt Rachel McAdams és Ryan Gosling alakította, a film mindkettőjük számára hírnevet szerzett. Az idősebb házaspár szerepét pedig Gena Rowlands és James Garner játszotta.

Érdekes lehet, hogy a filmet Nick Cassavetes rendezte, akinek az édesanyja nem más, mint a film egyik főszereplője, Gena Rowlands. Nick Cassavetes egyébként híres rendező lett, olyan filmek fűződnek a nevéhez mint a Végszükség, az Egy hatás alatt álló nő, amely Oscar-díjat is kapott, vagy az Életem szerelme, melynek főszerepét Sean Penn, John Travolta és Robin Wright játszotta.

Szerelmünk lapjai, RTL II, 18.25

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában