Versmondás

2023.03.15. 08:30

Pálfai diák nyerte meg a Petőfi 200 szavalóversenyt

A szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban kedden megtartott döntőn mérkőzött meg az a tíz diák, akik bejutottak a Petőfi 200 címmel meghirdetett szavalóversenyre. A kétfordulós versenyt a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoportja és a Tolna Vármegyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat hirdette meg a költő születésének 200. évfordulója alkalmából, hátrányos helyzetű Tolna vármegyei általános iskolások részére.

TEOL

Mint azt korábban megírtuk, a jelentkezőknek Petőfi Sándor egyik versét kellett elszavalniuk, készíteni róla egy videót és elküldeni azt elektronikus levélben a szervezőknek. Minden nevező egy-egy verssel indulhatott a megmérettetésen. A március harmadikáig beküldött kilencvenegy videó közül szakavatott zsűri választotta ki a legjobbakat. A szavalóverseny március 14-i döntőjébe tíz versmondó került be.

Fotó: Police.hu

A döntőben Jaksa Zsombor, Maczik Vanda, Farkas Boglárka, Lázár Viktória, Szarkali Renátó, Vass Gabriella, Rüff Ivó, Somogyvári Ákos végül Góman Zsófia szavalta el Petőfi egy-egy versét. A zsűri tagjai minden produkciót egyenként értékeltek. 

A zsűri döntése alapján a szavalóverseny első három helyezését Somogyvári Ákos pálfai, Rüff Ivó nagydorogi, és Jaksa Zsombor bikácsi versmondó érdemelte ki. Valamennyi versenyző oklevelet, vásárlási utalványt és ajándéktárgyakat vehetett át.

A rendezvényt Nagy Eszter szekszárdi tanuló szavalata nyitotta meg. A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság (TVRFK) részéről Huszti Gábor bűnmegelőzési alosztályvezető szólt a meghívottakhoz, majd Pataki Ilona, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Tolna vármegyei munkatársa köszöntötte az egybegyűlteket.  A verseny menetét Orsós Zoltán, a Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport összekötő tisztje ismertette a diákokkal.

A zsűrit Szücsi-Faragó Julianna, a TVRFK hivatalvezetője, Pataki Ilona, az ORÖ Tolna megyei munkatársa, Balogh Borbála és és Jaksáné Pongó Anita tanító, Grimm Balázs újságíró, Huszti Gábor alosztályvezető alkotta. A zsűri elnöke Csötönyi László tanár, közművelődési szakember volt. Tolmácsolásában a rendezvény zárásaként közkívánatra Babits Mihály Mint forró csontok a máglyán című művéből hallhattak részletet a megjelentek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában