Pályázat

2023.03.13. 16:33

Szekszárdi döntőben mérkőznek meg a legjobban szavaló diákok

Tíz tanuló jutott tovább a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából meghirdetett kétfordulós szavalóversenyen, melynek döntőjét március 14-én tartják Szekszárdon. A versenyt a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoportja és a Tolna Vármegyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat hirdette meg hátrányos helyzetű Tolna vármegyei általános iskolások részére.

TEOL

A kép illusztráció.

A jelentkezőknek Petőfi Sándor egyik versét kellett elszavalniuk, készíteni róla egy videót és elküldeni a [email protected] címre. Minden nevező egy-egy verssel indulhatott a versenyen – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A március harmadikáig beküldött videók közül szakavatott zsűri választotta ki a legjobbakat. A szavalóverseny döntőjébe a tíz legjobbnak ítélt versmondó került be. Ők egy szakmai zsűri és a közönség előtt szavalhatják el a korábban beküldött Petőfi költeményt március 14-én tíz órától a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban.  

A döntőbe jutott tanulók: Béndek Barnabás ( Pálfa ), Farkas Boglárka ( Aparhant), Góman Zsófia (Sárszentlőrinc), Jaksa Zsombor (Bikács), Lázár Viktória (Bátaapáti) Maczik Vanda (Hőgyész), Rüff Ivó (Nagydorog), Somogyvári Ákos (Pálfa), Szarkali Renátó (Aparhant), Vass Gabriella (Fadd).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában