Rivalda

2023.04.07. 17:00

A Színházi Olimpiai programjairól az M5 ad exkluzív hangulatjelenést

Több mint 50 ország 400 társulatát vonultatja fel a 10. Színházi Olimpia, a világ legnagyobb színházi eseménye, amelynek áprilistól három hónapon át Magyarország ad otthont. A húsvéttól Szent Iván éjjeléig tartó programról az M5 kulturális csatorna tudósít a Rivalda – Összefoglaló a Színházi Olimpia eseményeiről című műsorában szombat esténként 18.30-tól.

TEOL

A zágrábi Komedija társulata május 24-én a Pécsi Nemzeti Színházban adja elő a Jézus Krisztus Szupersztár című darabot (Fotó: I. Novkovic)

Három hónapon át jelentkezik az első magyar rendezésű Színházi Olimpia legfrissebb történéseivel és a színfalak mögötti izgalmakkal az M5 új műsora, a Rivalda, amelynek műsorvezetője a csatorna ismert arca, Sztankay Ádám lesz. A találkozó háttérműsorának egyes részeit a közmédia kulturális csatornája a Nemzeti Színházban forgatta. A művészek mellett az adásokban megszólal Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas színházi rendező, a színház vezérigazgatója és az esemény művészeti vezetője is.

– Magyarország az egyik legkiemelkedőbb színházkedvelő nép. A koronavírus-járvány előtt nyolcmillió jegyet értékesítettünk a 9,5 millió lakosra, ezzel az eredménnyel pedig harmadikok lettünk világviszonylatban. Rendkívül aktív és sokszínű színházi életünk van, és a döntéshozók mindezeket figyelembe véve választhattak bennünket rendező országnak. Nagy színházi ünnepre készülünk, nemcsak Budapesten, hanem szerte az országban, több mint 100 partnerintézménnyel együttműködésben – részletezte az M5 Librettó című műsorában Vidnyánszky Attila, a 10. Színházi Olimpia művészeti vezetője. Hozzátette, a hagyományos és alternatív színház mellett tánc- és bábelőadások, valamint a cirkuszművészet is helyet kap a kontinenseken átívelő kínálatban.

Az M5 Rivalda – Összefoglaló a Színházi Olimpia eseményeiről című színházi magazinműsora szombat esténként elhozza nézőinek a programok legjavát. A fesztivál első napjairól készült beszámoló április 8-án, 18.30-tól lesz látható a csatornán, és június végéig minden szombaton jelentkezik az aktualitásokkal.

A Színházi Olimpia programjai közül többnek Pécs ad majd otthont, ahol a Nemzeti Színházban, a Harmadik Színházban és a Bóbita Bábszínházban is lesznek előadások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában