Kiállítás

2023.04.23. 09:20

Acsádi Vivien ügyel a részletekre

Új oldaláról mutatkozott be a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola iskolatitkára, Acsádi Vivien.

S. K.

Emberként, munkatársként és művészként is ritka Acsádi Vivien (Fotó: M. K.)

Sok kollégáját is meglepve kiderült róla, hogy igen nagy tehetsége van a rajzoláshoz. Ez a tény most, élete első kiállításán, a tolnai MAG-Házban pénteken nyílt tárlatán is bebizonyosodott. 

Több mint harminc alkotást, elsősorban (ember)portrékat, macska- és lóábrázolásokat, fantasy rajzokat mutat be a kiállítás. Acsádi Vivien tehetsége már gyermekkorában megmutatkozott, média-moderátori végzettsége mellett szerencsére a rajzolás felnőtt korában is a hobbija maradt. Főként grafittal dolgozik, de olajceruza és akvarellképei is vannak. Különösen figyelemre méltó alkotásainak rendkívül aprólékos kidolgozottsága, amelynek révén például egy-egy macska (cica)portrén a szőrszálak szinte egyenként történő megrajzolásával jeleníti meg a már-már fényképszerűen tökéletes egészet. Vivien – mondhatni – ügyel a részletekre. Is.  

A kiállítás megnyitón a fél tanári kar megjelent a Wosinsky iskolából, bizonyítva, hogy Vivient nagyra tartják és szeretik az intézményben is. Ezt hangsúlyozta Szilágyiné Kláb Ildikó, a Wosinsky igazgató-helyettese is, aki köszöntőjében egyebek mellett úgy fogalmazott: Vivi ritka, mint ember, ritka, mint munkatárs és mint kiderült, művészként is az. A tárlatnyitó végén a pedagógusok alkalmi kórusa a Tele a szívem című Honeybeast-Paulina dallal köszöntötte az alkotót. Közreműködött továbbá a tolnai zeneiskola részéről Máténé Hepp Andrea és Kovács Dóra zenetanárok, illetve Ulrich Vivien növendék. 
Acsádi Vivien kiállítása május 16-ig látogatható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában