Színházkritika

2023.04.25. 09:40

Álmodozni igazán könnyű

Hosszú ideje nem vitte el senki a főnyereményt, így mostanra jelentős nyereményösszeg halmozódott fel az ötöslottón.

Gazsó Rita

Spiró György Fotó: MW

A telitalálatos szelvény mostanra már több mint 4,5 milliárdot ér, ugyanis a főnyereményt az elmúlt hétvégi sorsolásnál sem sikerült megnyernie senkinek. Mindenki eljátszott már a gondolattal, hogy mit tenne, ha hirtelen ennyi pénz az ölébe hullana. 

– Mindannyian arra várunk, hogy egyszer csak ránk mosolyog a szerencse. Sokan közülünk hétről hétre öt számra, öt kicsi ikszre bízzuk; és abban reménykedünk, hogy hátha a mi számainkat húzzák ki. Hogy ha nyernénk, megoldódna az életünk, lakhatásunk, sárga csekkjeink megszűnnének, utaznánk, adnánk a rokonoknak, barátainknak belőle, mi okosan befektetnénk – írja Spiró György Prah című darabjának születéséről, amelyben a két szereplővel, egy házaspárral megtörténik az, amiről a legtöbben csak álmodunk: öttalálatosuk van a lottón. Nyertek hatszázmilliót. Gyorsan a kakaó-Prahos dobozba dugják az öttalálatos szelvényt. Na, de hogyan tovább, tudnak-e vele valamit kezdeni? Álmodozni ugyanis könnyű, örülni viszont nehéz. 

Spiró György zseniálisan egyszerű, de nagyszerű művét Tóth Géza rendezésében az első ízben a városba látogató Karaván Színház mutatja be kedden 19 órától, a Tamási Művelődési Központban. A feleség szerepében Nyári Szilviát láthatjuk, míg a férfit Nyári Oszkár játssza. A belépőjegy ára a Déryné Programnak köszönhetően ismét csupán kétszáz forint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában