Kiállítás

2023.04.23. 09:13

Bor és művészet – absztrakt festmények a bisztróban

A Heimann Borbisztró ad otthont Claus Hipp, német vállalkozó, festőművész tizenkét festményének.

Farkas Eszter

A biológiai gazdálkodás úttörője Claus Hipp alkotásai láthatók a Heimann birtokon. (Fotó: M. K.)

A világ számos helyén kiállított absztrakt alkotásait most egészen június 20-ig tekintheti meg a nagyérdemű. A kiállítást április 22-én Prőhle Gergely, egykori nagykövet nyitotta meg:

– Hipp úrnak nagyon érdekes pályafutása volt, mert a családi cégben – ami élelmiszeriparral foglalkozott az ötvenes évektől kezdve – világos volt, hogy egy üzleti karriert kell, hogy befusson, ezért jogot tanult, de mivel a családjában generációkra visszamenőleg van egy művészeti affinitás, ezért ezen az ágon is tanulmányokat folytatott a müncheni művészeti akadémián. 

Miután mindkét stúdiumot befejezte, a zene világa is vonzotta. Egy muzsikus karrier is áll mögötte, aktív éveiben oboán játszott egy bajor zenekarban. Igazán színes egyéniség. A képeiben ezt a kettősséget szerette volna egyesíteni. A családja Mosonmagyaróvárról származik, onnantól települtek ki Bajorországba és nagyon szoros kapcsolatot ápolt az utolsó magyar trónörökössel, Habsburg Ottóval. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában