Szép Magyar Beszéd

2023.04.17. 16:20

Kazinczy-jelvénnyel tért haza a diák

A Szép Magyar Beszéd versenysorozat regionális döntőjének Balatonboglár adott otthont a közelmúltban. A Szekszárdi Garay János Általános Iskolát Király Dávid Attila képviselte. A nyolcadik osztályos diák korábban már megnyerte ugyanezen megmérettetésen a megyei döntőt, Hegedűs Emőke pedagógus felkészítésével.

Szeri Árpád

Király Dávid Attila, Hegedűs Emőke és a Kazinczy-jelvény (Beküldött fotó)

A fővárosból és több dunántúli településről összesen negyvenhat tanuló küzdött meg egymással a kétnapos versenyen. Az első napon a magukkal vitt szöveget olvasták fel, másnap a helyszínen kapott szöveget mutatták be a közönségnek. A produkciók elbírálása két csoportban, anyanyelvünk tudósainak jeles képviselői előtt történt. A zsűri elnökei voltak: Bordi András, a Magyar Rádió Kazinczy-, Körmendy László – és Wacha Imre-díjas főbemondója, valamint Szakonyi Károly Kossuth-és József Attila-díjas író, a Kazinczy-díj Alapítvány elnöke.

Király Dávid Attila Kazinczy-jelvénnyel és kellemes emlékekkel tért haza. – Jó volt megismerni más embereket, remekül éreztem magam a két nap alatt – számolt be tapasztalatairól. – Tanulságosnak bizonyult a zsűri véleményét, tanácsait meghallgatni. Azt, hogy mire kell odafigyelni a továbbiakban. 

A szervezők gondoskodtak róla, hogy a szabadidőnk élményekben gazdag legyen: kirándultunk, zenét hallgattunk, bábjátékot láthattunk, táncházon vehettünk részt és kipróbálhattuk a helyi bobpályát is. Mindenképpen szeretnék elindulni gimnáziumban is ezen a versenyen, célom az aranyjelvény megszerzése. Hasonló tervvel foglalkozó diáktársaimat arra biztatom, hogy vágjanak bele, mert hatalmas, életre szóló élményben lesz részük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában