Képzőművészet

2023.05.06. 20:00

Az emberi kapcsolatok is erősödnek foltvarrás közben

A második tavaszi kiállítás címmel nyitották meg a Szekszárdkörnyéki Foltvarró Egyesület tárlatát az elmúlt egy évben készült munkáikból a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermében pénteken délután.

Brunner Mónika

A foltvarrók áttették a kiállítást a tavaszi időszakra, idén ez az első és az utolsó kiállításuk (Fotó: M. K.)

A Foltvarró Egyesület kiállításának megnyitóján a vendégeket Acélosné Solymár Magdolna, az egyesület elnöke köszöntötte. A kiállításon bemutatkozik a fővárosi Polyák Ildikó quiltművész Hajrá, Magyarok! című kollekciója. 

Acélosné Solymár Magdolna elnök lapunknak elmondta, hogy mintegy hatvan munkadarabjuk tekinthető meg ezen a kiállításon, ezek egy része használati tárgy, takaró, párna, táska, baba, másik része pedig falikép, kisebb-nagyobb tárgyak. Hozzátette: a kezdő foltvarrók általában kisebb alkotásokat hoznak létre. A tárlat kiállított tárgyai között találhatók olyan darabok, amelyek a képzőművészet, az iparművészet határát súrolják. 

– A foltvarrás egyrészt kreatív kézimunka, másrészt a tevékenység végzése közben az emberi kapcsolatok is fontossá válnak, hiszen ez a munka általában társaságban, csoportban történik – mondta Acélosné Solymár Magdolna elnök. 

Ismertette továbbá, hogy ez a tárlat azért kapta a Második tavaszi kiállítás címet, mert korábban mindig adventi időszakban tartották, ám a pandémia miatt ez egymást követő két évben is elmaradt. Ezek után áttették a kiállítást a tavaszi időszakra, idén ez az első és az utolsó kiállításuk. 

A tárlat megnyitóján árusított tombola bevételével egy szekszárdi hölgy gyógykezelését támogatják. Ezzel kapcsolatban Acélosné Solymár Magdolna elnök közölte, hogy a hölgy az ismert közösségi oldalon kért segítséget, így akadtak a nyomára, és őt választották ki arra, hogy segítik. A tombolabevételüket egyébként mindig karitatív célra költik. A  foltvarró kiállításuk május huszonkettedikéig látogatható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában