TV-ajánló

2023.05.31. 11:40

Gengszterek aranykora

A Közellenségek az 1930-as évek Amerikájába kalauzol minket, a gengszterek, a sorozatos bank- és emberrablások korába.

G. R.

Johnny Depp, a film főszereplője.

Forrás: Shutterstock

Ekkoriban tettek szert országos hírnévre a filmekből ismerős alakok, Bonnie és Clyde, John Dillinger, a Barker fivérek és a többiek. A történet főszereplője, John Dillinger (Johnny Depp), az első számú közellenség, egy karizmatikus bankrabló, akit imád a sajtó.

Az FBI mindent bevet annak érdekében, hogy elkapja, az ügyet a fess Melvin Purvis, „az FBI Clark Gable-je”, (Christian Bale) kapja. Dillinger csak a jelennek él, azonban, ahogyan az lenni szokott, összefut egy lánnyal, Billie Frechette-el (Marion Cotillard), akibe beleszeret. Ennek következtében kicsit megváltoznak a preferenciái, de ekkorra már túl késő kiszállni.

Amerika leghírhedtebb, egyben legnépszerűbb gengszterének történetét a zseniális Michael Mann rendezte filmre, aki olyan kiváló mozikkal örvendeztette meg a világot, mint a Szemtől szemben, A bennfentes vagy Az utolsó mohikán. Az igaz történeten alapuló, 2009-es Közellenségek is egy remek, akciódús és stílusos, nagyon szépen fényképezett gengszterfilm.

Látványos lövöldözések, cool beszólások és vagány bankrablások színesítik a két karizmatikus egyéniség drámai összecsapását, amelyből csak egyikük kerülhet ki győztesen.

Közellenségek, Film Mánia, 21.00 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában