TV-ajánló

2023.06.22. 10:47

Kísértetek élnek a házban

A 13 kísértet című természetfeletti horrorfilmet 2001-ben mutatták be.

B. M.

Matthew Lillard, a film főszereplője.

Forrás: Shutterstock

A történet szerint Cyrus Kriticos szellemvadász és pszichikai asszisztense, Den­nis Rafkin csapatot vezetnek annak érdekében, hogy elfogják a Juggernaut nevű szellemet. Több ember, köztük Cyrus is meghal, miközben a csapat el tudja kapni a szellemet.

Cyrus özvegy unokaöccsét, Arthurt értesíti Cyrus birtok­ügyvédje, Ben Moss, hogy megörökölte Cyrus kastélyát. Az anyagilag nehéz helyzetben lévő Arthur úgy dönt, hogy odaköltözik két gyermekével, Kathyvel és Bobbyval, valamint dadájukkal, Maggie-vel.

Dennis Rafkin találkozik a családdal, miközben körbejárják a kastélyt. A rezidencia teljes egészében üveglapokból áll, amelyekre latin kifejezések vannak felírva. A tizenkét dühös szellem, akiket ő és Cyrus elfogtak, a házban raboskodik a varázslatok fogságában.

Dennis figyelmezteti a ház új tulajdonosát, Arthurt, ám akaratlanul is elindít egy mechanizmust, amely lezárja a házat, és kiszabadítja a szellemeket. A család így át sem tudja élni, hogy megvalósult az álmuk, és egy hatalmas házhoz jutottak hozzá, mert elszabadul a pokol.

13 kísértet, amerikai-kanadai horror, AMC, 22.45.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában