Teol.hu podcast

2023.07.12. 19:00

A héten startolt a Szekszárdi Magasiskola

A programokról Liebhauser János, az Illyés Gyula Könyvtár igazgatója beszélt podcastünkben.

Wehovszkyné Tóth Tímea

A programokról Liebhauser János, az Illyés Gyula Könyvtár igazgatója beszélt

Forrás: TEOL

Nagyon fontos, – mondta - hogy immár tízedik alkalommal megvalósulhat az az irodalmi esemény, amely annak idején rendhagyó volt, de az évek során másokat is hasonló szervezésére buzdító kulturális programmá vált. Itt barátságok, tartós kapcsolatok alakultak ki, olyan szellemi tőke jött létre, amely a mai magyar irodalmi élet értékét növeli.  

Kívánva, hogy töltsék ezt a hetet hasznosan Szekszárdon, Mészöly szavait idézte a megnyitó napján, hogy a bizalom még indokoltan kevés és törékeny, de a remény mégis több mint tegnap vagy tegnapelőtt. Ezt a reményt illessük főhajtással, és a kisajátítás kockázatos hátsó gondolata nélkül osztozzunk meg rajta, mert csak ez lehet a holnap. 

Az írói alkotótábornak különlegessége, hogy minden évben más vezeti, de összeköti azt Szekszárd és Mészöly Miklós szellemisége. Idén az irodalmi kurzus gazdája két, korábban Mészöly díjjal kitüntetett író, Csabai László és Zalán Tibor. 

Korábbi beszélgetéseinket ide kattintva találja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában