Klassz kis program

2023.07.18. 19:00

A mesetáborban mese is van, de fagyizás, kirándulás is belefér

Az elmúlt tizenöt évben Závodon minden nyáron egyhetes mesetáborra várták a gyerekeket. Így történt ez idén is. Ezen a héten indult a mesetábor, amelyben huszonegy gyermeknek biztosítanak színes programokat.

Mauthner Ilona

Kovács Gábor zenész bemutatta a gyerekeknek, hogy szinte mindenből lehet hangszert készíteni (Beküldött kép)

László Attila polgármester elmondta, hétfőn a bonyhádi Völgységi Múzeumba látogattak a gyerekek, majd a tűzoltó múzeumot is megtekintették. Délután kézműves foglalkozást tartottak nekik, agyagoztak, tarsolylemezt készítettek, megismerkedtek a nemezeléssel.

A keddi foglalkozás Závod megismerésére fókuszált, a mesesétány tizenegy állomását járták végig a gyerekek, és erről készítettek egy kis fogalmazást, délután pedig kézműves foglalkozáson vettek részt. A tábort és a foglalkozásokat Farkas Mónika koordinálta.

Szerdán furfangos vetélkedőt szerveztek, a kreatív elfoglaltság mellett dinnyézésre, fagyizásra is jutott idő. Csütörtökön Zengővárkonyba látogatnak a gyerekek, ahol  meglátogatják Vakond Vilit, majd játszótéri program következik. Kovács Gábor zenész is a tábor vendége volt, aki a hangszerkészítés egyszerű fortélyait mutatta be.

Az utolsó tábori napon előadnak egy mesejátékot a fiatalok, de lesz légvár, csillámtetoválás, arcfestés, szalonnasütés, sőt kertmozi is.

László Attila elmondta, a gyerekek 5 és 13 év közöttiek, úgy gondolják, nagy segítség ez a tartalmasan eltöltött egy hét a szülőknek. A gyerekek többsége závodi, de a környező településekről is jelentkeztek néhányan. 

A részvétel nem került pénzbe a szülőknek, a költségeket adományokból és az önkormányzat finanszírozásából oldották meg. Közben ügyeltek arra is, hogy a környékbeli táborozási lehetőségekkel ne ütközzön a závodi mesetábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában