Magas színvonal

2023.07.09. 13:05

Befogadó közönség tapsolt a fellépőknek

Péntek délután zárult a fogyatékossággal élő emberek XXXV. Országos Speciális Művészeti Fesztiválja Tamásiban. Az idei fesztiválon 22 szociális és bentlakásos intézményből, iskolából összesen 320-an vettek részt.

Gazsó Rita

Fotó: Denes Martonfai

Az első és utolsó nap többnyire szabad foglalkozással telt, de kedd és csütörtök között, három napon át közel 45 színpadi bemutató zajlott, szakemberek szerint is igen magas színvonalat produkálva. A fellépő fogyatékos emberek pedig nem csak színvonalas művészeti produkciókat nyújtottak, maguk is sok élménnyel gazdagodtak: köszönhetően a többnapos műsorfolyamnak, közös programoknak, amelyre a hétköznapokban nemigen nyílik lehetőségük – mutatott rá Asztalos Zsolt főszervező. 

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület a fogyatékos emberek művészeti tevékenységének bemutatását vállalta feladatként, tevékenysége részeként kulturális fesztiválokat, művészeti táborokat, kiállításokat szervez. Tagjai között tudhat mintegy 80 állami, egyházi és civil bentlakásos intézményt, speciális iskolát, nappali intézményt, alapítványt és egyesületet, ezek ellátottjait és munkatársait. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában