Alkotótábor

2023.07.12. 11:05

Fiatalítás a zománcműveseknél

Elstartolt a ZAB mezőnye.

Wessely Gábor

Az alkotótábor résztvevői

Fotó: Máté Réka

Nem valami sporteseményről van szó, hanem a bonyhádi zománcműves, Stekly Zsuzsa által szervezett, immár 17. alkotótáborról. 

Stekly Zsuzsa segíti a zománccal barátkozókat
Fotó: Máté Réka

Az idei ZAB (Zománcművészeti Alkotótábor Bonyhád) július 10-től 15-ig tart. Főleg fiatalok a meghívottak. A következők érkeztek a szervező műterem-lakásába: Ragány Adrienn (Dunavarsány), Tanai Bori (Pápa), Kerekes Kata (Aparhant), Király Emese (Bonyhád) és Tanai Guzorán Anna (Bonyhád). Ő vette át a közelmúltban a város ismert művész-tanárától, a 86 éves Kovács Ferenctől a rajzoktatást. A többiek is érdekes személyiségek, sokféle érdeklődési körrel, a kézműves mesterségektől a műkörömépítésig. Kérdés tehát, hogy mennyire szentelik majd a jövőben idejüket, energiájukat a zománcképkészítésnek.

Fotó: Máté Réka

Az alapokat mindenesetre most elsajátítják. Acéllemezre dolgoznak, különféle zománcokkal. Stekly Zsuzsa már egy ideje a staféta továbbadásán szorgoskodik, mert az ismert hazai zománcművesek bizony megkorosodtak. Azt mondja: ennyit tud tenni az ügyért. És ez nem kevés!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában