Könyvajánlók

2023.07.19. 13:11

Ússzunk a sorok között!

A forró nyári napok hatására sokan lopnak maguknak hűsítő pillanatokat a vízpart mellett. A kellemes időtöltést meg mivel is lehetne még inkább feldobni, ha nem olvasással? Kifejezetten jól esik ilyenkor egy jó könyv társasága.

Teol.hu

Illusztráció: Shutterstock

Már jó ideje nyár van, de mostanában egyre magasabbra szökik a hőmérséklet, így a tópartok elsődleges úti céllá váltak a baranyai térségben is. A minap kint jártunk Orfűn, és örömmel tapasztaltam, hogy sokak kezében két csobbanás között egy könyv lapult. 

Telefon helyett könyv! 

Amikor otthon tartózkodunk, akkor nem mindig tudunk időt szánni egy kis olvasásra, hiszen annyi minden elvonhatja a figyelmünk, főként a telefonunk rezgése, csörgése. Hiába mondjuk, hogy munka után nem figyelünk rá, de valahogy mégis azon kapjuk magunkat, hogy a kezünkben termett. Azonban, ha strandra megyünk relaxálni, akkor érdemes minél mélyebbre süllyeszteni a csomagunkban, vagy inkább „véletlenül” otthon vagy az autóban hagyni.

Eleve nem kell azon aggódnunk, hogy ellopják, homok vagy víz megy a több százezer forintos készülékbe. Helyette vigyünk egy könyvet, de hús-vér könyvet, amely lapokból áll. Persze, erre is úgy vigyázunk sokan, mint a szemünk fényére, de az biztos, hogy egy könyvvel sokkal nyugalmibb állapotba kerülhetünk, mint a telefonunk nyomkodásával.

Más érzés lesz a parton henyélni egy könyvvel. Eleve azzal, hogy ellátogatunk a közeli tóhoz kiszakadunk a hétköznapokból, de egy jó kötet még egy másik világot is képes megnyitni előttünk. 

Elő a klasszikusokkal! 

Tudom, hogy vannak a könnyed stílusú strandkönyvek, amit ilyenkor szívesen ajánlanak a kiadók, és emellett még jó néhány műfaj, de ha nyár van, akkor valahogy nálam a klasszikusok kerülnek előtérbe.

Persze, itt lehetne arról vitázni, hogy mi számít klasszikusnak, mint a filmek esetében, de most olyan köteteket ajánlok, amelyek, ha beírjuk az internet keresőjébe, hogy klasszikus regények, akkor majdnem minden feldobott oldalon szerepelnek. Itt rögtön leszögezem, hogy igazából minden felsorolt kötetet ajánlok nőknek és férfiaknak egyaránt, még Jane Austent is.

A teljes cikket a bama.hu-n olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában