Tárlat

2023.08.15. 12:19

Aki korábban kel, mint a Nap

Sokan, sokféleképpen szokták méltatni a természetfotósok munkásságát. A faddi Balogh Zoltánnéról azt mondta a kiállítását megnyitó Tóth Györgyi (a Tolnai Kulturális Központ igazgatója), hogy képes már négy órakor elindulni, hogy megörökítse a napfelkeltét. A képalkotó is úgy érzi, hogy azok a legsikerültebb felvételei, amelyek az ébredő táj hangulatát, színeit, romantikáját mutatják be. 

Wessely Gábor

A Holt-Duna-háromszög című fotókiállítás augusztus 11-én nyílt a tolnai Mag-házban. A rendezvényen közreműködött a DeVaLaMi duó (Deák Laci, Varga Misi). A három holtág (bogyiszlói, faddi, tolnai) mentén készült, közel hetven kép került a falakra, a vízivilág növényeiről, állatairól, s magáról a tájról; mi, hogyan fest különböző napszakokban, évszakokban. 

Balogh Zoltánné egyik napfelkeltés fotóját mutatja. A szerző fotója.

– Nyugdíjasként megtalálta a kiállító – hangzott el a megnyitóban – a neki is, másoknak is örömet okozó szabadidős tevékenységet. Behozza e falak közé azt, ami kinn van a természetben, a legtöbb ember számára távoli, elérhetetlen helyeken. 

A tárlat szeptember 1-ig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában