Képzőművészet

2023.08.22. 11:38

Boldogságkeresés a faddi Meseházban

A szekszárdi Szent József Katolikus Iskola kollektívája, pedagógusok és technikai dolgozók tettek egyfajta tanévkezdésre hangoló látogatást hétfőn, Gáti Mariann faddi Meseházában.

Wessely Gábor

Gáti Mariann és vendégei a Meseházban (A szertő felvétele)

A képzőművész régebben maga is tanított, hasznos ötletekkel szolgált a gyermeki képzelőerő és kreativitás kibontakoztatását illetően, a 24 vendégnek. Bemutatta saját mesevilágának figuráit. Készít grafikákat, deszka-, üveg- és tűzzománcképeket, továbbá kisplasztikákat fából, agyagból. Emellett ír is, meséket, verseket. Eddig három kötete jelent meg. Az állandó, otthoni tárlatán kívül több mint hatvan kiállítása volt Faddtól Los Angelesig. Ismerik és elismerik a munkásságát, megkapta többek között a megyei Príma Díjat, a Babits-díjat és az állami Ezüstkereszt kitüntetést.

Látogatócsoportokat évtizedek óta fogad, bel- és külföldieket, óvodásokat, iskolásokat, munkahelyi közösségeket és nyugdíjasokat. Saját gondjait ilyenkor félreteszi, és a szép meglátására, a boldogság keresésére biztatja a hozzá érkezőket szóban, és alkotásai segítségével is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában