Tárlat

2023.08.05. 08:14

Tamásiban állított ki Adorjáni Endre

Adorjáni Endre szobrászművész alkotásaiból nyílt kiállítás a napokban a Tamási Galériában.

Révészné Hanol Erzsébet

A tárlatot augusztus 27-ig lehet megtekinteni a Tamási Galériában (Beküldött fotó)

A megnyitón a művész maga ajánlotta a látogatók figyelmébe a tárlatot. Miként azt Czink Judittól, a Tamási Művelődési Központ Igazgatójától megtudtuk, a közreadott gondolatokban többek közt elhangzott, hogy Adorjáni Endrét élete és művészi pályája során elsősorban a humánum, az emberi kapcsolatok kérdésköre, az egyensúly keresése foglalkoztatják. 

Alkotásait nem lehet beskatulyázni, a groteszk ábrázolásmód, az ellentétes esztétikai minőségek azonban rendre megjelennek szobraiban, kisplasztikáiban. Az érdeklődők megtudhatták, hogy soha nem rajzolja le előre műveit, gondolatban formálja meg azokat, hosszan érleli műveit és csak akkor kezd neki az alkotómunkának, amikor úgy érzi, hogy mindez már anyagban is meg akar jelenni.

Adorjáni Endre szobrászművész (Beküldött fotó)

A megnyitón Szakács Bende, az Alapfokú Művészeti Iskola diákja zongorán játszott. A szobrokat, kisplasztikákat, domborműveket bemutató tárlatot augusztus 27-ig lehet megtekinteni a Tamási Galéria nyitva tartási idejében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában