Tv ajánló

2023.09.18. 18:00

A bányászat sötét oldala

A bányászat számos morális, környezeti és gazdasági kérdést vet fel, pláne az afrikai gyémánt kitermeléssel kapcsolatban. A Véres gyémántok című film története 1999-ben Sierra Leonéban kezdődik, amikor polgárháború dúl a bányák miatt. A jelentések szerint ezeket a drágaköveket a lázadók és a kormány arra használják, hogy még több fegyvert vásároljanak a polgárháborúhoz.

Farkas Eszter

Leonardo Dicaprio, a film főszereplője

Forrás: Shutterstock

Solomon az egyik ilyen bányában dolgozik, amikor különleges ritkaságra bukkan, egy rózsaszín gyémántot talál. Szeretné visszakapni családját, ezért életét kockáztatva elrejti a drágakövet. Danny Archer (Leonardo di Caprio), aki csempész, volt zsoldos és fegyverkereskedő, őrülten rajong a gyémántokért, úgy hiszi, hogy ez a rózsaszín drágakő a kiútja erről az isten háta mögötti kontinensről. Solomont kiszabadítja a gyémántért cserébe a börtönből és Danny alkut köt vele, hogy segít megtalálni a családját, ha elvezeti őt a gyémánthoz. 

Danny Archer egyszerre elbűvölő és kegyetlen a cinikus megmentő szerepében, és bármilyen áron megszerzi, amit akar, azonban a kő megtalálása érdekében tett útján Archer is megtapasztalja, melyek azok a valós értékek és érzések, amelyek valójában fontosak az életben, és túlmutatnak saját önző vágyain is. Djimon Hounsou szenvedélyes és egyben tehetetlen karaktert játszik az elszánt és kétségbeesett apa szerepében, aki próbálja megmenteni a családját, saját fiát. Kettejük történetén keresztül ismerhetjük meg a gyémántbányászat sötét oldalát. 

Véres gyémántok - RTL III 21:00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában