TV-ajánló

2023.09.27. 11:09

Denzel Washingtont érdekelte ez a szerep

Én személy szerint nem tudok betelni Denzel Washington játékával, legalább ötször láttam a Védelmező című filmet.

Mauthner Ilona

Denzel Washington, a film főszereplője.

Forrás: Northfoto

A történet nem bonyolult, a főszereplő, Robert McCall (Denzel Washington) teljesen maga mögött hagyta a múltját, és vele együtt a saját személyét is eltemette. Azóta gondtalanul élvezi az új, békés életét, senki sem tudja, hogy ki ő valójában. Ám amikor megismerkedik Terivel (Chloë Grace Moretz), a fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak, McCallben feltámad a régi, kommandós énje.

Újra aktivizálja magát, és ezzel olyan kaput nyit ki, ahová soha nem akart belépni. A különleges képességeit a rászorultak szolgálatába állítja, és igazságot szolgáltat számukra. A produkció több évig a „fejlesztési pokolban” sínylődött, mielőtt végre elkezdődött a gyártás. A forgatókönyv megírására először Michael Connelly és Terill Lee regényírókat kérték fel, a rendezésre pedig Paul McGuigant. Mivel nem történt előrelépés, 2010-ben eladták a jogokat, és Paul Haggisen (Ütközések) volt a sor, hogy írjon egy újabb vázlatot.

Az ő verziójában Russell Crowe játszotta volna Robertet. Más elkötelezettségek miatt azonban – a rendező és a főszereplő is – mindketten visszaléptek, és végül Denzel Washington kezébe került a forgatókönyv, aki jelezte, hogy érdekelné a szerep.

A védelmező – Film+, 23.25
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában