Tv-ajánló

2023.09.21. 14:11

Más a könyv és más a mozi

A horror világa, a vámpírok, démonok, zombik szinte minden tinédzsert lázba hoztak a 2000-es években.

Farkas Eszter

John C. Reilly, a film főszereplője.

Forrás: Shutterstock

Darren Shan író pedig egyfajta kultuszt teremtett a horroron belül, főként a tinédzser korosztálynak szóló könyvsorozataival. A fantasztikus sorozatokat pedig sok-sok rajongója szívesen látta volna viszont a mozikban, azonban sajnos az első adaptáció nem hozta el a várt sikert.

Míg a könyv egy Darren nevű fiú életét követi, aki véletlenül belekeveredik a Rémségek cirkuszába, ahol találkozik egy vámpírral és választás elé kerül, hogy az örök életet válassza vagy megtartsa emberi létét, addig a film bár ugyanazokat az alapmotívumokat követi, de néhány cselekményszál és karakter más a filmes adaptációban, ami az egyik legnagyobb hiba volt.

A könyvben részletesen megismerkedhetünk a főszereplők karakterfejlődésével és háttértörténetével, a hangsúly a Darren és Larten Crepsley (John C. Reilly) közötti kapcsolat épülésén van, addig a filmmel összehasonlítva utóbbi kevésbé mélyreható változást mutat be, és néhány karaktert kevésbé hangsúlyosan ábrázol, mint a könyvben.

Ennek ellenére a vámpírok világát és a cirkusz atmoszféráját egész jól visszaadja a mozi. Ha pedig valakinek megtetszik a film, csak ajánlani tudom a könyvsorozatot, ami garantáltan rabul ejti az olvasóját.

Rémségek cirkusza, Filmcafe, 17.05

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában