Énekverseny

2023.09.26. 15:19

Újra felcsendült Szekszárdon a Gemenc Hangja

Színvonalas versenyen kiváló eredménnyel zárult a Gemenc Hangja 2023 könnyűzenei énekverseny, amelyet szombaton tartottak a Babits Mihály Kulturális Központban. Ötödik alkalommal szervezte meg a Tücsök Zenés Színpad Egyesület és a kulturális központ a népszerű énekversenyt, amely – az internetnek köszönhetően – immár országos megmérettetéssé nőtte ki magát.

Teol.hu

Tóth Petronella, az egyik különdíjasunk

Fotó: Kiss Albert

Az énekesek három korcsoportban – gyermek, ifjúsági és felnőtt – és három kategóriában (popdal, musical és duett) mérték össze tudásukat, felkészültségüket a zsűri előtt. A szakmai zsűri elnöki tisztét Nagy Anikó Jászai-díjas színész, énekesnő, énekművész látta el, tagjai Pecze Zsófia jazzénekes és Ábrahám Zsolt zeneszerző-énekes voltak. A szakmai zsűri munkáját társadalmi zsűri és diákzsűri segítette. 
Az igen magas színvonalú megmérettetésen a három kategóriában összesen 20 kiemelt arany, 43 arany, 27 ezüst és 1 bronz minősítést vehettek át a versenyzők. Gemenc Hangja 2023-ban a gyermekkategóriában Tou Madu (Debrecen), ifjúsági kategóriában Pintér Zsófia (Pécs), felnőttkategóriában Takács András (Budapest) lett. A legjobb előadásért különdíjat kapott Piros Maja, Strasszer Márton és Takács Fanni. A zsűri elnökének különdíjában részesült Gémes Eszter, Gyetvai Martin és Solymosi Júlia.

A szakmai zsűri különdíját a Papp Kamilla–Weisz Lilla duett, Radics Petra, Rostás Dóra, Sábián Nesztor, a Takács Lilla–Weisz Lilla duett és Vétek Henrietta kapta. A társadalmi zsűri különdíját Bali Emma, Fábián Zsanett és Papp Kamilla vehette át. A diákzsűri különdíját Benkő Mátyás, Erdélyi Olivér és Mocsári Vanda érdemelte ki. Szekszárd önkormányzata Civil szervezetek, Városmarketing Bizottságának különdíjában pedig Takács Lilla részesült.

A Tücsök Zenés Színpad Egyesület különdíja Juhász Botond Bendegúzé lett, a Babits Mihály Művelődési Központ különdíját Baráth Kata érdemelte ki. A Tolnai Népújság és a Teol.hu különdíját a Tóth Eleonóra–Tóth Petronella duett vehette át. A Horfer Serleg díját Solymosi Tara kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában