Helyi - Érték fémjelzi a tehetséget

2023.10.07. 15:35

Változatos, színes képet ad az alkotói kiállítás

Helyi - Érték. Ezt a címet viselte az a kiállítás, mely pénteken délután nyílt meg a Hőgyészi Művelődési Házban. A tárlat helybeli, illetve a településhez kötődő személyek kézzel készített, egyedi remekműveit mutatja be. Ennek megfelelően mintegy negyven személy több mint száz munkája tekinthető meg.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

A műfaj igen változatos és szó szerint színes, hiszen a művek között egyaránt szerepel hímzés, fafaragás, festmény, kerámia, rajz, avagy éppen fotó, utóbbi lapunk munkatársa, Mártonfai Dénes révén.

A tárlat szép számú közönségét Biróné Csöglei Gabriella, az intézmény vezetője köszöntötte. Ezt követően Máté Szabolcs polgármester osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. A nagyközség vezetője beszédében egyebek mellett azt az összefogást hangsúlyozta, ami közösséget teremt és alkotó erőt ad.

Miután Makó Zoltán elszavalta Az én Hőgyészem című versét, Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója – maga is mint hőgyészi gyökerekkel rendelkező személy – tartott megnyitót.

Beszédében többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy egy állandó helyszínt, egy állandó kiállítást is lehetne ennek a gyűjteménynek létrehozni, ahol minden bizonnyal még rengeteg vendég és hazalátogató meg tudná tekinteni és örömmel fedezhetné fel szeretett szülőföldükhöz kötődő emlékét.

– Köszönöm Biróné Csöglei Gabriellának és a Művelődési Ház valamennyi munkatársának, hogy ilyen sokoldalú és csodálatos alkotást gyűjtöttek össze számunkra – tette hozzá.

– Ez szintén megerősíti azon hitünket, hogy a helyi közösségek összefogása és együttműködése segíthet át bennünket a hétköznapok nehézségein és varázsolhat örömet mindannyiunk számára.

Kissné Kecskeméti Eszter és gyermekei népdalcsokra után a közönség megtekintette a kiállítást, ami november 6-ig várja az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában