Tv ajánló

2023.10.08. 18:00

Vesszenek a szörnyetegek!

A bolygó neve: Halál 1986-ban bemutatott sci-fi, az 1979-es A nyolcadik utas: a Halál című, Ridley Scott rendező alkotta film folytatása.

Brunner Mónika

Sigourney Weaver, a film főszereplője

Forrás: Shutterstock

Az első rész 2122-ben játszódik, amikor egy bányászati társaság Nostromo nevű teherszállító űrhajója hosszas küldetés után a Föld bolygó felé tart hétfős legénységével, egy macskával, valamint az űrhajót irányító Anya nevű számítógéppel. Az irányító felébreszti a legénységet a hibernációból, mert idegen bolygót talál, ahol élet lehet. Ott azonban szörnyűséges idegen lény kerül az űrhajóra, és elkezdi kiirtani a legénységet. 

A bolygó neve: Halál című filmben egy roncsvadász csapat talál rá a Nostromo utolsó túlélőjére Ripley-re, aki addigra több mint fél évszázadot utazott az űrben céltalanul hánykolódó mentőkapszulában. Nem hiszik el a beszámolóját, és döbbenten veszi tudomásul, hogy a bolygóra már emberi kolóniát telepítettek. Amikor elveszítik a kapcsolatot a telepesekkel, Ripley-t egy csapat kommandóssal visszaküldik rémálmai planétájára. 

A történetet James Cameron Oscar-díjas kanadai rendező jegyzi. A film főszereplőjét Sigourney Weaver amerikai színésznő alakítja, aki idén október nyolcadikán töltötte be a hetvenharmadik életévét. 

A bolygó neve: Halál, amerikai-angol sci-fi, Moziverzum, 21 óra (hétfő, október 9.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában