Gyermekek

2023.11.29. 14:20

A mesék szárnyán repültek a bonyhádi diákok

Bonyhádon, a Solymár Imre Városi Könyvtár gyermekkönyvtára idén is megrendezte a Repülés a mesék szárnyán népek meséi mesemondó versenyt általános iskolás diákoknak november 28-án, kedden.

Farkas Eszter

Beküldött kép.

A versenyt a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban rendezték meg, melyre Szekszárdról a Baka István és Dienes Valéria Általános Iskolából, Mecseknádasdról a Liszt Ferenc ÁMK-ból, Bonyhádról a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskolából és a Bonyhádi Általános Iskolából érkeztek versenyzők. 

A legjobb mesemondók boldogan vették át könyvjutalmukat. Beküldött kép.

– Az idei évben is szép számmal jelentkeztek diákok a mesemondó versenyre, így a nagy létszám miatt két korosztályra osztottuk őket - tájékoztatta lapunkat Schnell-Nagy Erika könyvtárvezető. – A négy tagú zsűrinek - Gálosné Barabás Aranka, Kazinczy Viktória, Bálint Myrtill Teréz és Tihanyi Ignácné - most sem volt könnyű feladata. Köszönjük szépen a csodálatos meséket a mesemondóknak, a felkészítést a pedagógusoknak és a szülőknek.

Díjat kaptak az első és a második osztályos korcsoportban

Első helyezett lett Sebestyén Boldizsár, a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola 2. "B" osztályos tanulója, második helyezett Csabai Eliza a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola 2. "B" osztályos tanulója, harmadik helyezett Wolf Lia 2. "A" osztályos tanuló a Baka István Általános Iskolából. Különdíjban részesült: Beke Hanna 2. "C" osztályos tanuló a Bonyhádi Általános Iskola diákja.

A harmadik és a nyolcadik osztályos korcsoportban

Első helyezett Acsádi Kamilla 5. "B" osztályos tanuló Baka István Általános Iskola, második helyezett Csopaki Nóra 3. "B" osztályos tanuló Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, harmadik helyezettek Bába Benett 5. "B" osztályos tanuló Baka István Általános Iskola és  Neszter Dominik 3. "B" osztályos tanuló Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola. Különdíjban részesült: Csabai Petra 8. "C" osztályos tanuló Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában