Vers

2023.11.30. 15:25

Egy híján száz diák jelentkezett a Dsida Jenő szavalóversenyre

Tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Szent József Iskolaközpont a Dsida Jenő országos versmondóversenyt, amire ezúttal minden eddiginél többen jelentkeztek.

Farkas Eszter

Minden eddiginél többen jelentkeztek az idei Dsida Jenő országos szavalóversenyre, amit a Szent József Iskolaközpont szervezett idén immár tizenkettedik alkalommal. Fotó: Mártonfai Dénes

Az  idén immár tizenkettedik alakalommal rendezték meg Szekszárdon a Szent József Iskolaközpontban a Dsida Jenőről elnevezett országos szavalóversenyt. 

– Az ünnepi készülődés hangulatához számunkra már elválaszthatatlanul hozzátartozik az a számtalan szép gondolat, melyeket olykor meglepően érett, értő gyermeki tolmácsolásban van módunk meghallgatni kiapadhatatlanul gazdag versirodalmunk tárházából – tájékoztatta lapunkat Tóth Imre, az iskolaközpont pr-menedzsere. – Igazi ajándék ez mindannyiunknak, versenyzőknek, felkészítőknek, szervezőknek, érdeklődőknek egyaránt. 

Az idei versenyre huszonnégy településről egy híján száz diák mérettette meg magát. Az elektronikus formában beküldött  szavalatokból az előzsűri ötvenkét tanulót talált érdemesnek arra, hogy az élő versenyen is megmérettesse magát. Elsősorban a dél-dunántúli régióból érkeztek videós produkciók, de az ország egészen távoli megyéiből is csatlakoztak a versenyhez. A szakértő zsűri elnöke idősebb Bagossy László, Csokonai-díjas rendező, tagjai pedig  Rubányi Anita előadóművész, valamint Kiszler József beszédtanár voltak. 

– A szavalóversenyen több kategóriában indultak a versenyzők, újdonság volt a tanulási nehézséggel küzdő gyerekeknek meghirdetett kategória, s idén először versenyünket egy adventi rajzpályázattal is kiegészítettük. A kezdeményezés várakozáson felül sikeresnek bizonyult, a több mint kétszáz pályaműből a zsűri tizennyolcat talált díjazásra méltónak.

Az idei szavalóverseny győztesei

I. kategória: 1. Várszegi Márton 2. Gyenge Olívia 3. Koósz Janka Kata
II. kategória: 1. Wéber Alex 2. Simsik Martin Máté 3. Bozsér Regina Dsida emlékérem: Kreiner Kíra Brigitta
III. kategória: 1. Bischopf Bíborka 2. Simon András 3. Márkus Dominik
IV. kategória 1. Knoll Miklós 2. Koppány Vászoly Mózes 3. May Csinszka Zsófia 
V. kategória 1. Hannl Rebeka és Petrovics István 2. Orsós Szimonetta Noémi 3. Nagy Csenge
A legígéretesebb tehetségeknek járó Dsida-emlékérem tulajdonosai: Kreiner Kíra Brigitta és Wéber Aliz voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában