TV-ajánló

2023.11.24. 11:44

Filmtörténeti fenékvillantás

Pierre Richard neve hallatán mindenkinek egyből a Magas szőke férfi felemás cipőben című film jut eszébe.

Révészné Hanol Erzsébet

Pierre Richard, a film főszereplője.

Forrás: Shutterstock

Nem véletlenül, hiszen az 1972-ben bemutatott francia vígjáték a világ minden táján sikeres lett, hazánkban pedig különösen kedvelt a mai napig. Így nem lő mellé az a tévécsatorna, amelyik éppen műsorára tűzi. Ezúttal a Film Café szerkesztői tettek így, és pénteken levetítik a kémnek hitt muzsikus botladozásait.

Történik ugyanis, hogy a francia titkosszolgálat főnöke meg akar szabadulni egy beosztottjától, aki a tisztségére pályázik, és aki bizonyos latin-amerikai drogügyletekben is érintett. Ezért azt állítja az ártatlan muzsikusról, Francoisról, hogy ellenséges sztárügynök, és ráuszítja kollégáit. A hegedűművész Francois persze mit sem sejt az egészből, s egy holdkóros biztonságával lavíroz a zűrzavaros helyzetek forgatagában. Perrinnek valahogy mindig sikerül kikeverednie minden veszedelemből, míg üldözői halomra gyilkolják egymást, amitől valahogy még hihetőbb lesz a sztori, hogy ő egy szuperügynök.

Sőt még a szép kémnő, Christine is beleszeret. Egyébként filmtörténeti pillanat, amikor a szőke színésznő fenékdekoltázst villant, amelyre Pierre Richardot sem készítették fel, így amikor partnere hátat fordított neki mély hátkivágású ruhájában, az őszinte meglepetés ült ki az arcára.

Magas szőke férfi felemás cipőben, Film Café, 21.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában