TV-ajánló

2023.11.20. 10:08

Imiből így lett Király

Eddig csak az RTL streaming oldalán volt elérhető, mától viszont bárki számára megtekinthető a csatorna nagysikerű, saját gyártású sorozata, A király.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A széria Zámbó Jimmy, a rendszerváltás utáni könnyűzenei élet egyik meghatározó alakjának életét és tragikus halálát dolgozza fel, valós eseményeket vegyítve fikciós elemekkel.

Az első rész a hetvenes évek végéről, a nyolcvanas évek elejéről indít. Jimmy ekkor még Imi, feleségével, Verával és a nő két gyerekével él egy külvárosi önkormányzati lakásban. Egy presszóban dolgozik pohárleszedőként, ahol engedély nélkül még záróra után sem ülhet le zongorázni, pedig minden vágya, hogy hivatásos zenész legyen, ám ehhez vizsgát kell tennie. Gabi bácsi, a pajzán dalokat költő bárzongorista veszi szárnyai alá, és figyelmezteti, hogy kegyetlen, korrupt világba készül belépni.

Jimmy mindent elkövet, hogy zenész státuszba kerüljön, bár senki sem hisz benne, kivéve Editet, a házukba költöző fiatalasszonyt. Aztán a kilencvenes évek elején Joós István zenei producer csinált belőle mindenki által ismert sztárt. Jimmy azonban nehezen viselte a rivaldafénnyel járó nyomást, önpusztító életet élt, ami nem könnyítette meg a hozzá közel állók sorsát sem.

Zámbó Jimmy kiváló énekhangja megkérdőjelezhetetlen, de már életében megosztó személyiség volt, így nem meglepő, hogy az általa ihletett sorozat is indulatokat váltott ki. Az pedig, hogy miként dördült el a halálát okozó lövés, máig rejtély.

A Király, RTL, 21.15.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában