Tükör által homályosan

2023.11.03. 10:57

Lencsevégre kapott táncművészeket mutat be a tárlat

Csorba Károly táncfotóiból nyílt kiállítás november 2-án, csütörtökön "Tükör által homályosan" címmel a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárban.

Farkas Eszter

Bartók Béla AMI moderntánc szakos növendékei közreműködtek a megnyitón

Fotó: Máté Réka

November 2-án, csütörtökön Csorba Károly táncfotóiból nyílt kiállítás a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárban „Tükör által homályosan” címmel.

Ágoston-Papp Mónika és Gábor nyitotta a tárlatot, az alkotó fotózott
Fotó: Máté Réka

– Az eredetileg kertészmérnök művész Budapesten és Kalaznón él, 2009-ben állt először nyilvánosság elé fotóival. Elsősorban a természet, a népi építészet érdekli, első önálló kiállítását Finnországról készítette - tájékoztatta lapunkat Asztalosné Illés Tamara könyvtáros, majd hozzátette: Kalaznón feleségével egy Istállógalériát is működtetnek, mely kiállítások, kulturális rendezvények székhelye.

A magyarországi németek Blickpunkt fotópályázatán már többször szerepelt szép eredménnyel, sőt a zsűri tagja is volt már. Táncosok fényképezésével már több mint 10 éve foglalkozik; a Magyar Mozdulatművészeti Társulatnak és a Nemzeti Táncszínháznak is fotósa.

Ágoston-Papp Mónika és Gábor nyitotta a tárlatot, az alkotó fotózott
Fotó: Máté Réka

A bonyhádi könyvtárban kiállítását a szintén Kalaznón élő és alkotó Ágoston-Papp Mónika és férje, Gábor keramikusok nyitották meg. A programot a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola moderntánc szakos növendékeinek tánca színesítette, akik Tóth-Borbandi Bettina tanárnő Társas magány című koreográfiáját adták elő.

Csorba Károly kiállító balra a fényképezőgéppel
Fotó: Máté Réka

A kiállítás megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében november 30-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában