Előadás

2023.11.25. 09:01

Pakson vendégeskedik a Kossuth-díjas Orbán János Dénes

Az előadás témája: Világunk egy Kossuth-díjas irodalmi fenegyerek szemszögéből.

Gazsó Rita

Orbán János Dénes, Kossuth- és Magyarország Babérkoszorúja-díjas költő, író, drámaíró, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, az Állami Íróakadémia vezetője

Forrás: MW

Orbán János Dénes, Kossuth- és Magyarország Babérkoszorúja-díjas költő, író, drámaíró, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, az Állami Íróakadémia vezetője lesz a vendége a hétfőn 17 órától megrendezett estnek, amelyet Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központ könyvtár galériájában rendeznek meg. 

Az előadás témája: Világunk egy Kossuth-díjas irodalmi fenegyerek szemszögéből. A program ajánlójában Orbán János Dénest idézik, „…ebben a feje tetejére állt világban most már az számít lázadónak, aki kitart a klasszikus értékek mellett. Petőfi Sándort a bolsevikok előszeretettel használták föl ideológiájuk legitimálásához. A kortárs liberálbolsevikok viszont már rég szétszedték és kiközösítették volna a patriotizmusa és a szexizmusa miatt.” A programra a szervezők, a Paksi Konzervatív Egyesület és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Paksi Csoportja vár minden érdeklődőt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában