Tv ajánló

2023.12.21. 18:11

Egy férfi ikerpárt gyanúsít a nyomozó

A Columbo film­sorozat Kettős ütés című epizódja az alkotás második évadának nyolcadik és egyben utolsó része, összességében pedig a tizenhetedik epizód.

Brunner Mónika

Columbo hadnagyot a 2011-ben elhunyt Peter Falk amerikai színész kelti életre

Forrás: Shutterstock

A Kettős ütést 1973-ban, ötven évvel ezelőtt mutatták be, és egy valódi gyilkossági rejtélyt kínál a közönségnek, amelyet Columbo hadnaggyal együtt kell megoldani. Meghal az idősödő fitneszbajnok, Clifford Paris, nem sokkal azelőtt, hogy feleségül venne egy fiatal nőt. A halál oka szívroham, ám Columbo hadnagy gyanakodni kezd. 

A gyanúsítottjai egypetéjű ikertestvérek, akikről feltételezi, hogy vagy az egyik vagy a másik részt vett gazdag nagybátyjuk halálában. Az ikertestvérek egyike tévészakács, akit imádnak a háziasszonyok, a másikuk merev, feszült bankár. A nevük: Norman Paris és Dexter Paris. 

Columbo elképzelhetőnek tartja egyikükről, hogy azért gyilkolta meg a nagybácsit, hogy felgyorsítsa az öröklési folyamatot. A két karaktert a 2017-ben elhunyt Martin Landau amerikai színész játssza. A film bemutatásakor negyvenöt éves volt. 

Columbo hadnagyot a 2011-ben elhunyt Peter Falk amerikai színész kelti életre, aki igazán egyedi jelleget kölcsönzött az általa megformált karakternek. Peter Falknak az egyik szeme üveg volt, ami miatt hunyorgott. Ez az állapot egy gyermekkori rákos megbetegedésének következménye.

Columbo / Kettős ütés, Jocky TV, 20.40

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában