Bicentenárium

2023.12.26. 16:00

Petőfi helyi emlékezetéről nyílt kiállítás Pakson

Kamarakiállítás nyílt a Paksi Városi Múzeumban.

Gazsó Rita

Forrás: Facebook/Paksi Városi Múzeum

A Petőfi emlékezete című tárlat Pákolitz István költészetén keresztül világít rá a Petőfi-képre, illetve Petőfi emlékezetének paksi vonatkozású elemeit, valamint a Paksi Városi Múzeum gyűjteményében őrzött tárgyi emlékeit mutatja be – számolt be a TelePaks.

Az érdeklődők egyebek mellett a paksi költő, Pákolitz István Petőfihez dedikált verseit, egy régi kokárdát, valamint korabeli utcanévtáblákat láthatják a tárlaton, Petőfi nevével. A kiállítás célja a múzeumban olyan régóta őrzött gyűjtemények bemutatása, amelyeknek van paksi kötődésük, ilyenek Pákolitz István most kiállított tárgyai, amelyet március 31-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.

A Paksi Városi Múzeum ezzel egy új sorozatot indít el, a mostani kiállítás apropóját a Petőfi bicentenárium adja. – Pakson a források szerint nem járt, ezért itteni kötődéséről nem, csupán emlékezetéről lehet beszélni – mondta a kiállítás kapcsán dr. Fazekas Ferenc a Paksi Városi Múzeum igazgatója.

Fotó: Facebook/Paksi Városi Múzeum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában