Tv-ajánló

2023.12.23. 13:06

Továbbra is imádjuk a lecsót

Az Oscar-, Golden Globe- és Bafta- díjjal is elismert animációs alkotás cselekménye szerint Remy (Hevér Gábor, Remy magyar hangja), a Párizsban élő patkány az illatok és ízek igazi ismerője, aki nagyon szeretne szakács lenni, hiszen példaképe, a sztárséf, Auguste Gusteau szerint is „mindenki tud főzni”.

Bencze Péter

Hevér Gábor színész és felesége, Miriam (Fotó: MW)

A gyakorlat azonban mást mond. Remy a saját bőrén tapasztalja meg, milyen veszélyt jelent egy magafajtának, ha felfedezik egy konyhában. Amikor már-már úgy tűnik, hogy álma sosem teljesülhet, onnan kap segítséget, ahonnan a legkevésbé sem várná: egy embertől. Igaz barátra talál Linguiniban, az étterem szégyenlős, kirúgás szélén álló mosogatófiújában. Kettejük különös barátsága pedig egy még különösebb karrier kezdetét is jelenti.... 

A 2007-ben hatalmas sikerrel bemutatott animációs film nem csak a története miatt különleges alkotás. Még érdekesebbé teszik az olyan tények, minthogy a készítői csapat tagjai annyira komolyan vették a képsorokon látható ételek megtervezését, hogy amerikai és francia sztárséfekkel dolgoztak együtt a fejlesztés során. Ráadásul voltak, akik főzőórákat is vettek annak érdekében, hogy a lehető leghitelesebben tudják visszaadni a színek, ízek és illatok fantasztikus kavalkádját a mozivásznon. 

L’ecsó, amerikai animációs film, TV2, 18.45 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában