Helyi érték

2023.12.22. 11:40

Vass György emlékkiállítás nyílt Pakson

Visszhang címmel Vass György alkotásaiból nyílt emlékkiállítás a napokban a Paksi Városi Múzeumban. Vass György a helyi építészet és a művészet területén, valamint a lussoniumi romkert építése kapcsán is kiemelkedőt alkotott. Munkásságát helyi értékként tartja nyilván a Települési Értéktár Bizottság – hangzott el a megnyitón.

Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

Vass György nevéhez fűződik egyebek mellett a paksi Kossuth Lajos utcában található kőből készült szobor, valamint a dunakömlődi kitelepítési emlékmű. Saját munkái közül a kedvence a faddi Ezeréves fa volt, amelyet a település ezeréves fennállásának évfordulójára készített el a szülőfalujának – mondta a megnyitón a művész felesége, Vassné Skerlanitz Katalin.

A kiállítás része az új múzeumi munka irányvonalának. Az intézmény ugyanis a későbbiekben szeretné újra megmutatni a helyi művészeti gyűjteményt és teret adni a helyi alkotók munkásságának megjelenítéséhez, időszaki kiállítások formájában – hangsúlyozta a tárlatmegnyitón dr. Fazekas Ferenc, a múzeum igazgatója. A kiállítás megtekinthető a múzeum Paksi Metszet épületében a múzeum nyitvatartási idejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában