Tárlat

2024.01.13. 11:11

Az elpusztult labrador emlékére is készült egy festmény

Egy kiállítás meglepetései. Talán így lehetne összegezni legfrappánsabban azokat a történéseket, amelyek Veressné Hárfai Aranka tárlatának megnyítóján várták a résztvevőket.

Wessely Gábor

Veressné Hárfai Aranka a kiállítóteremben. A szerző fotója.

Az alkotó óvónőként dolgozik, többnyire pasztell- és olajképeket készít a tavaszi, nyári, őszi, téli szünetekben. 

– Hatnak rám az olvasmányélményeim, az évszakok és a magánéleti események – mondja. – Nemrég elpusztult a 12 éves labradorunk, annak az emlékére is született egy festmény. Nem célom, hogy ebből éljek meg, de vannak vásárlóim. Olyan alkotás is látható itt, amelyiknek már nem én vagyok a tulajdonosa, csak elkértem, hogy kirakhassam. 

Csoportos kiállításokon már részt vett, de ez az első egyéni bemutatkozása. Sokféle munkája került a falakra január 12-én a tolnai Mag-házban: ember-, állat- és tájábrázolások mellett, esetenként a fantasy világába is elviszi a szemlélőt. Egy kép helye üresen maradt a teremben, oda aztán egy olyan művet akasztottak, amelyet az alkotó közösen készített el a közönséggel a megnyitó után. 

Köszöntőt Némethné Szüts Melitta óvodavezető mondott. Megtisztelőnek és meglepőnek érezte a felkérést, mert ahogy fogalmazott: nincs otthon a képzőművészetben. Ám ennek előnye is van – hangsúlyozta –, mert őszinte örömmel, rácsodálkozással beszélhet kolléganője alkotásairól. 

A zongorán közreműködő Molnár Ferenc Regő is meglepetést okozott. A nyolcadikos gimnazista saját szerzeményét adta elő, szép sikert aratva. 

Hárfai Aranka kiállítása február 6-ig látogatható a Mag-házban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában