TV-ajánló

2024.01.22. 16:00

Az őrzők köztünk élnek

Amerika egyik alternatív változata a nyolcvanas években. A szuperhősök tevékenységét betiltották, a társadalom egykor megbecsült tagjait az alvilágba száműzték. Rorschach az egyetlen hős, aki nem fogadja el ezt a helyzetet. 

Bencze Péter

Az egyik őrző szerepében Patrick Wilson 

Forrás: Shutterstock

A film alapjául szolgáló képregény 1986 és 1987 között jelent meg 12 részes minisorozat formájában. Ez volt az egyetlen olyan képregény, ami felkerült a Time magazin száz legjobb regényének rangsorára. Képregényként tehát a Watchmen mindenképpen maradandót alkotott.

Snyder végül egy, a szuperhősmítoszt éltető filmet csinált abból az alkotásból, amiben Alan Moore le akarta rombolni az álarcos hősöket övező mitológiát. Mi ez, ha nem teljes értelmezési kudarc? De mivel próbálok nem elfogult lenni kedves rendezőnkkel szemben, azt megjegyzem, hogy a színészeket jól válogatták össze.

A film készítői tehát nem kis fába vágták a fejszéjüket, amikor nekiálltak az átiratnak. Sokak szerint végül nem is sikerült hozni azt a monumentalitást, amit a korszakos regény megérdemelt volna a vásznon. 
Mégis ajánlott ez a munka mindenkinek, aki szereti az alternatív valóságban játszódó filmeket és a szuperhősöket.

Watchmen: Az őrzők Hétfő, Viasat3, 23 óra 55

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában