Teol.hu podcast

2024.01.17. 16:00

Podcast-ajánló: Énekel az Újévi Nagy Találkozáson is

Bármennyire is meglepő, az általános iskolában nem ő volt az a kisdiák, akinek énekhangja elkápráztatta a tanító nénit és kollégáit.

Szeri Árpád

Fotó: MW

Ehhez képest László Boldizsár később a Cotton Club Singers énekegyüttes alapítója és vezetője lett, manapság pedig a Magyar Állami és a Pozsonyi Állami Operaház állandó vendégtenorja. A teol.hu podcast vendége a vele készített beszélgetésben visszatekint gyermekkorára, aminek fő helyszíne Biritópuszta volt. Ez a Paks melletti helyiség ma is fontos számára, hiszen jelenleg is itt laknak szülei. Bár László Boldizsár az újságcikkekben gyakorta, mint paksi származású művész jelenik meg, valójában Keszthelyen született.

Ám ettől eltekintve tizennyolc éves koráig szinte minden vármegyénkhez köti: az általános-és középiskola, majd az első munkahely, azaz a gerjeni általános iskola. Kamaszként gyakorta ült a közönség soraiban a szekszárdi Babits Mihály Művelődési Központ színháztermében, ahol a hazai sztárok műsorait megtekintve arról ábrándozott: milyen jó lenne egyszer ugyanitt, a színpadon szerepelnie. Az álom beteljesült.

A Cotton Club Singers vezetőjeként nemcsak hazai, hanem nemzetközi hírnévre is szert tett. Opraénekesként is sikert sikerre halmozott. Január 19-én gyermek- és ifjúkora helyszínén, Pakson vendégszerepel, Szekeres Adrien társaságában. A Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermében 16  és 19 órai kezdettel adják elő Újévi Nagy Találkozás című koncertjüket. A műsorban egyaránt felcsendülnek a könnyűzenei szerzemények, csakúgy, mint a közkedvelt klasszikus művek. A részleteket a teol.hu podcast műsorában hallhatják az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában