Kiállítás, kvíz és szavalóverseny

2024.02.17. 08:51

A szerelmeseket éltetik a Völgység szívében

Valentin-naphoz kapcsolódóan három programmal is készült a Solymár Imre Városi Könyvtár, köztük egy kvízzel is, amit február végéig érdemes kitölteni.

Farkas Eszter

A középiskolás szavalóverseny győztesei (Beküldött kép)

A Terescsényi Katalin és Gálosné Barabás Aranka alkotta zsűri döntése alapján a rajzverseny első helyezettje Nyárádi Kincső, a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola (BÁI AMI) 9. osztályos tanulója lett, második helyezett Abu-Salem Nisren, a Szekszárdi Garay János Gimnázium 9. osztályos tanulója, harmadik helyezett Rónai Lilla, a BÁI AMI 11. osztályos tanulója, negyedik helyezett Kerekes Kata, a BÁI AMI 9. osztályos tanulója, ötödik helyezett Balassa Patrik Norman, a Pillich Ferenc Akadémia Szakközépiskola, Szakiskola és Speciális Szakiskola (Simontornya) 12. osztályos tanulója. 

Elismerő oklevélben részesült a Tini’Art Képzős Műhely (Nyíregyháza) minden pályázó diákja, valamint a Komlói EGYMI Pécsváradi Tagintézményének három diákja: Tóth Barbara, Palkó Patrícia és Horváth István. A kiállítás a hónap végéig tekinthető meg. 

Bálint, Valentin napján, azaz február 14-én, szerdán tartották a középiskolások Bálint-napi szavalóversenyét. A zsűri tagjai Antal Mária és Asztalosné Illés Tamara voltak. A versenyen a Tolna Megyei SZC Perczel Mór Technikum és Kollégium diákjai (TMSZC PMTK) remekeltek, ugyanis mind a három dobogós helyet bezsebelték. Első helyen Polyák Patrícia, második helyen Csernik Nóra, harmadik helyen pedig Faragó Nóra végzett. 

– Valentin-naphoz köthetően immár ötödik alkalommal szerveztük meg online kvízünket Írók és szerelmek címmel. Újabb kvízsorozatunk témája híres magyar írók, költők szerelmi élete. Hűség és hűtlenség, ami bármelyikünkkel megtörténhet. Naplók, levelek és fényképek, kortársak híradásai teszik hitelessé a történteket, magánéletük titkait. 

A feladat, hogy a rövid leírás alapján kitalálják a szereplőket. Ők azok, akikről az iskolában tanultunk, olvastuk a műveiket, akikről utcát neveztek el. Poroljuk le, egészítsük ki a tudásunkat velük kapcsolatban! 
A kvíz kitöltési határideje a hónap vége, február 29-e, a válaszadók között könyvjutalmat sorsolnak ki – tájékoztatott Schnell-Nagy Erika könyvtárvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában