Színház

2024.02.05. 13:30

Az elefántkérdés gyötri egyre a királyt

Varázslatos világokba kalauzolja a gyerekeket bábok, képek és zene segítségével két – németül és magyarul is játszó – színész.

Szeri Árpád

Elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztálynak szánják a kétnyelvű meseelőadást (Fotó: Mártonfai Dénes)

Teszi ezt a Die Elefantenfrage – Az elefántkérdés – című mesedarab révén. Rebekka Bareith és Dominik Spies, a Deutsche Bühne Ungarn művészei elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztálynak szánják a kétnyelvű meseelőadást, mely interaktivitása révén nemcsak a megértést, hanem az aktív nyelvhasználatot is fejleszti. Felfogható akár alternatív németórának is. A ZsebSzínház további előnyei közé tartozik, hogy bárhol – osztálytermekben, óvodai csoportszobákban is – játszható. A bábok és a díszletek behatárolt méretei miatt az ajánlott nézőszám maximum hatvan fő. Az előadás – tájékoztatta lapunkat Lotz Katalin igazgató – a színház központi számain rendelhető.

A Die blinden Männer und der Elefant, azaz A vakok és az elefánt című tanmese alapján, Niklas „Nikkel“ Schüler rendezésében színre vitt mű Vencel király udvarába viszi a nézőközönséget. Az uralkodót nagy gond gyötri. Ugyanis egy titokzatos állat áll az ablaka előtt, és senki sem tudja megmondani neki, hogy pontosan mi is az. Minden tudós, akit odaküld, teljesen mást állít. Vajon mind hazudnak, vagy mindegyiküknek igaza van? A kérdésre a február 5-i, hétfői, 13 órakor kezdődő premier ad első alkalommal választ. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában