Előadás

2024.02.23. 15:05

Czopf Áron: Nem kell lemondani Németországról

Ismét népszerű volt a Paksi Közéleti Est aktuális előadása, amely ezúttal is sok érdeklődőt vonzott.

Gazsó Rita
Czopf Áron: A németek ritkán fordulnak a magyarok felé a megértés igényével

A Paksi Közéleti Estek sorozat pénteki állomásán egy régi-új vendég, Czopf Áron tartott előadást. A Századvég Politikai Gondolkodás Kutatóintézetének kutatója ezúttal az Európai Unió egy meghatározó államára, Németországra igyekezett irányítani a figyelmet – számolt be a TelePaks. Előadásában cáfolta azt a véleményt, hogy a "hanyatló nyugat" részeként le kellene mondanunk Németországról.

– Magyarország nem sziget, ezért nem tehetjük meg, hogy egyszerűen lemondjunk bármilyen országról, kultúráról – fogalmazott. Szerinte ezért kell empatikusan és a megértés igényével fordulnunk a németség felé, ugyanakkor megállapította azt is, hogy a németek ritkán fordulnak a magyarok felé a megértés igényével. Személyes tapasztalatai szerint azért akadnak köztük olyanok is, akik érdeklődnek a magyar észjárás és történelmi tapasztalatok iránt, tehát korántsem fekete-fehér a kép – vélekedett.

Legközelebb újabb témával várják az érdeklődőket a Csengey Dénes Kulturális Központban. A tervek szerint a tavaszi eseménysorozat folyamán több politikus is előadást tart a Paksi Közéleti Esteken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában