Selyem

2024.02.26. 11:11

Mi a közös Tolnában és Kínában?

Aki kicsit is ismeri Tolna múltját, az tudja a címben jelzett kérdésre a választ: a selymészet az, ami összeköti a távol-keleti országot megyénk névadó településével.

Teol.hu

A selyemfestést próbálhatták ki a vállalkozó kedvűek Fotó: Makovics Kornél

Erről is szólt a tolnai városi könyvtár által szervezett kínai teadélután – egy tavaly februárban indított sorozat részeként. Ír, koreai és angol teás rendezvény után most Kína volt a soros. 

A szervező, Link Judit könyvtárvezető elmondta: elsőként az általa tartott vetítéses előadás során a kínai teakultúra történetével ismerkedhettek a résztvevők. Ezután a selymészet került terítékre: két kisfilmet vetítettek, az egyik a kambodzsai kézműves – sárga színű – selyemszövet előállítást mutatta be, a másikból pedig az derült ki, miként készül a kínai – fehér – selyem.

Végül a cseppet sem egyszerű selyemfestést próbálhatták ki a vállalkozó kedvűek.

Egy teadélutánon természetesen a teaivás sem maradhatott el. A közönség egy prémium minőségű teát (Huang Da Cha) és egy ritka különlegességet, jázmin teát kóstolhatott a közönség, eredeti kínai teasüteményekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában