Művészi látogatás

2024.03.18. 17:57

A Balatont varázsolta vendégei elé

Balatonon ringatózó csónak tárult a Szekszárdi Múzeumbarát Egyesület tagjai elé a múlt héten. Történt ez úgy, hogy a csapat nem utazott a Magyar Tenger partjára. Viszont a tervezett program keretében otthonában kereste fel Czvitkovics Márta festőművészt. A meglátogatott művész az alkotás folyamatába is beavatta jó szívvel – valamint vászonnal és ecsettel – fogadott vendégeit. Azaz, bemutatót tartott számukra, aminek eredményeként megszületett a bevezetőben említett tájkép.

Szeri Árpád

A témakör választása nem véletlen. Múlt évi, szekszárdi kiállításán azt nyilatkozta lapunknak, hogy lenyűgözi a természet szépsége. A festészettel harminc éve, azaz 1994 óta foglalkozik komolyabban. Négy évvel később, 1998 november 5-én már be is mutatkozott első önálló tárlatáén Szekszárdon, a Szent István Házban. Ma már elismerésre méltó nemzetközi pályafutást is magáénak mondhat. Képeit már Ausztriában, Horvátországban, Kanadában, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban és Romániában is megtekinthette a közönség. 

Czvitkovics Márta (jobb oldalon) a műteremként szolgáló nappalijában fogadta a múzeumbarátokat. Fotó: Beküldött fotó

– Tavaly nyáron, Szabó Károly Attila művészeti menedzser meghívásának köszönhetően, Balatonfenyvesen állítottam ki mini műveimet – mondta Czvitkovics Márta. – Nagy örömömre én vehettem át a nemzetközi fődíjat és a különdíjat is. A ráadást az jelenti, hogy erről a helyszínről származik az az ihlet is, aminek eredménye lett most a múzeumbarátok látogatásakor készített festmény. Vendégeim az első ecsetvonástól kezdve végig nagy érdeklődést tanúsítottak. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor lesz folytatása ennek a találkozásnak. Ugyanis Andrásné Marton Zsuzsa egyesületi titkárral megállapodtunk abban, hogy jövőre ismét várom a szekszárdi múzeumbarátokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában